Skip to content
Close

 

Adatvizualizáció: Bevezetés az adatok grafikus ábrázolásának elméletébe és gyakorlatába

Budapest, ELTE Eötvös Kiadó, 2024, 216 oldal, 198x247mm
Layout, borítóterv: Balázs Andrea
Ára/price: 8890 HUF (22,5 EUR / 25 USD + shipping)
Előrendelés/Pre-order: ELTE Webshop

Az adatok grafikus ábrázolásának elméleti, rendszerezési és gyakorlati kérdéseiről korábban magyar nyelvű kézikönyv nem jelent meg. Ez a könyv ezt a hiányt kívánja pótolni közel 300 illusztrációval és példával olyan hazai és külföldi grafikusoktól, információdizájnerektől és adatvizualizációs szakemberektől, mint Adina Renner, Anne-Marie Dufour, Deniz Cem Önduygu, Farkas Anna, Francesco Franchi, Frank Elavsky, Janosov Milán, Jason Forrest, John-Burn Murdoch, Karim Douieb, Katona Eszter, Kovács Ivett, Marcelo Duhalde, Mikola Bence, Minkó Mihály, Nadia Kelm, Németh Dóra, Nigel Holmes, Nika Zsófia, RJ Andrews, Simon Scarr, Sipos Melinda, Szabó Krisztián, Szűcs Krisztina, Varga Tamás és még sokan mások. 

A szakma végre egy olyan könyvet tarthat a kezében, amely nemzetközi szinten is kiemelkedő módon mutatja be az adatvizualizációk szerteágazó világát. Biztos vagyok benne, hogy sokan fogják kiindulópontként használni Attila könyvét az adatvizualizációval való ismerkedéskor. 
Minkó Mihály, adatvizualizációs szakértő, MoME

El tudom képzelni, hogy ez a könyv lesz a definitív magyar nyelvű forrása az adatvizualizációnak. Az átfogó szemlélete régi és kortárs magyar példákkal párosítva egész biztosan az oktatás alapművévé teszi. 
Jason Forrest, információdizájner, a Nightingale adatvizualizációs folyóirat főszerkesztője, Jason Forrest Agency

borító
borító


attilabatorfy.com
all rights reserved
2024